PARSAPIIRAKKA
Crème Bonjour Yrttitarha -tuorejuustolla maustettu parsapiirakka on ihana suolainen niin keväiselle piknikille kuin juhlapöydän tarjottavaksi.
- Annosta 4
Ainekset
- 125 g Crème Bonjour voi & oliiviöljy normaalisuolainen
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 125 g kermaviiliä
- vehnäjauhoja kaulimiseen
Täyte
- 200 g Crème Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 500 g vihreää tankoparsaa
Ohjeet
- Valmista parsapiirakan pohja hyvissä ajoin - mielellään jo edellisenä päivänä.
- Mittaa Créme Bonjour Voi & Oliiviöljy monitoimikoneeseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kaada seos monitoimikoneeseen. Käytä täydellä teholla murumaiseksi seokseksi.
- Lisää kermaviili. Käytä konetta vielä pari sekuntia, jotta saat tasaisen taikinan.
- Kaavi seos leivinpaperille, muotoile neliöksi ja kääri tiukaksi nyytiksi.
- Laita parsapiirakkapohja lepäämään jääkaapiin yön yli tai pakastimeen pariksi tunniksi.
- Lämmitä uuni 225 asteiseksi.
- Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhoa kuluu eli siinä ei kannata säästellä. Jos taikina alkaa jäädä kiinni alustaan tai kaulimeen, pöllytä heti lisää jauhoja.
- Taita taikinalevy reunoilta kohti keskustaa kolmeen osaan. Kaulitse taas suorakaiteeksi ja taita. Toista kaulinta ja taitos muutamaan otteeseen. Tämän jälkeen taikina on valmis kaulittavaksi piirakaksi.
- Laita piirakkavuokaan leivinpaperi ja nosta kaulittu voitaikinapohja vuokaan.
- Valmista parsapiirakan täyte sekoittamalla Créme Bonjour Yrttitarha -tuorejuusto ja kananmuna tasaiseksi. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä tasaiseksi.
- Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa parsat. Poista kova kanta ja kuori varret.
- Ota parsapiirakka uunista ja asettele parsat täytteelle. Paista vielä 10 minuuttia.