TUOREJUUSTO-BANAANILEIPÄ
Kuohkea ja pehmoinen tuorejuusto-banaanileipä sopii arkeen ja juhlaan, tai vaikkapa mukaan evääksi piknikille.
- Annosta 4
Ainekset
- 2 isoa kypsää banaania
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl ruokosokeria
- 2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl maustamatonta jugurttia
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
Täyte
- 1 kananmuna
- 100 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
- 1/4 dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
Ohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Survo banaanit soseeksi haarukalla. Sekoita keskenään kananmuna, sokerit, öljy ja jugurtti. Lisää joukkoon muusattu banaani.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita kevyesti käännellen vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään (tämä on helpointa tehdä sähkövatkaimella pienellä nopeudella).
- Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita leipävuokaan reilu puolet kakkutaikinasta ja tasoita pinta. Kaada päälle tuorejuustotäyte. Kaada täytteen päälle loput kakkutaikinasta. Älä huolehdi, jos et saa tasaisia kerroksia tehtyä – paistuessa ne menevät kuitenkin sekaisin.
- Paista n. 45–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja taikinaan painettu hammastikku tulee puhtaana ulos. Varo, ettei tuorejuusto-banaanileipä pääse paistumaan liian kuivaksi.