LOHIPIZZA
Savulohipizza on tarkoitettu nautittavaksi kylmänä. Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna täydentää herkullisen maun.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
Pohja
- 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
- 30 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl suolaa
Pinnalle
- sormisuolaa
Täyte
- 240 g Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna
- 200 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
- 4 dl rucolaa
- 0.5 sitruunan raastettu kuori
- 0.5 sitruunan mehua
Ohjeet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan: näin saat hyvän taikinan joka irtoaa kulhon reunoista. Lisää suola ja vaivaa joukkoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jaetuista osista ohuita suorakulmion muotoisia levyjä. Nosta levyt leivinpaperoidulle pellille ja pistele haarukalla. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Sirottele pinnalle vähän sormisuolaa.
- Paista lohipizzan pohja uunin keskitasossa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä, ennen kuin lisäät täytteet.
- Nostele pohjien päälle lusikalla Crème Bonjour Cuisine tilli ja sitruunaa. Lisää kylmäsavulohta, rucolaa ja punasipulisiivuja. Viimeistele lohipizza raastetulla sitruunankuorella ja sitruunanmehulla.