TÄYTETYT BATAATIT
Täytetyt bataatit ovat helppo ja terveellinen arkiruoka. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua.
- Annosta 4
Ainekset
- 4 keskikokoista bataattia
- 150 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
- 140 g pekonia suikaleina
Salsa
- 1 prk maissia
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 avokado
- 2 tomaattia
- 1/2 chili hienonnettuna
- 1 ruukku korianteria
- 1 limen mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pistele bataatteja haarukalla, laita vuokaan ja paista noin 1 tunti.
- Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
- Salsa: Paista maissinjyvät ja punasipuli kevyesti vähässä öljyssä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja mausta suolalla.
- Puolita bataatit pituussuunnassa ja kauho ne lusikalla jättäen kaikille reunoille kuitenkin noin 1 cm niin, että kuori säilyttää muotonsa. Pirskottele hieman oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
- Muussaa ulos kauhottu bataatti ja sekoita se Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuuston ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Täytä bataatin kuoret sekoituksella.
- Gratinoi uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu. Laita pinnalle salsaa ja korianteria.