KREIKKALAINEN VOILEIPÄKAKKU
Etsitkö vaihtelua perinteiselle voileipäkakulle? Tämän ihanan kasvisvoileipäkakun sisään kätkeytyvät kreikkalaiset maut yhdessä Crème Bonjour maustamattoman tuorejuuston kanssa.
Annosta 15

Ainekset
- 10 siivua vaaleaa paahtoleipää
- 10 siivua tummaa täysjyväpaahtoleipää
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl sitruunamehua
- 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- 3/4 punaista suippopaprikaa
- 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
- 1 pieni punasipuli
- 100 g fetaa
- 2 rkl silputtua persiljaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 100 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- 1/2 kurkku
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl hienonnettua minttua
- 0,5 tl suolaa
- 500 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- 50 g jäävuorisalaattia
- 1/4 punaista suippopaprikaa
- punasipulia
- kivettömiä kalamataoliiveja
- 50 g fetaa
- herneenversoja
- ripaus mustapippuria
Energy (kcal) | 6 kcal |
Energy (kJ) | 26 kJ |
Protein (g) | 0.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 1.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 1.1 g |
Sugar (g) | 0.6 g |
Fibre (g) | 0.2 g |
Fat (g) | 0.1 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 84 mg |
Salt (g) | 0.21 g |
Vitamin A (IU) | 27 IU |
Vitamin C (mg) | 1.6 mg |
Calcium (mg) | 4 mg |
Iron (mg) | 0.06 mg |
Potassium (mg) | 32 mg |
Ohjeet
- Laita 500g kreikkalaista jogurttia valumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi/yön yli siivilään, jossa on harso tai esimerkiksi suodatinpussi. Näin jogurtista lähtee ylimääräinen neste ja täytteistä ei tule vetisiä.
- Raasta täytteen kurkku hienoksi raasteeksi ja laita sekin valumaan jääkaappiin siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
- Aseta 20-22cm irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle tai kakkupahville.
- Leikkaa paahtoleivistä kovat reunat pois.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, sekä sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi.
- Aloita kokoaminen leikkaamalla 5 siivua tummaa paahtoleipää vuoan reunojen sisälle. Joudut hieman leikkaamaan ja asettelemaan paloja, jotta saat kakusta pyöreän muotoisen.
- Kostuta leivät pullasutia apuna käyttäen.
- Lisää leipien päälle 1/2 ensimmäisestä täytteestä tasaisesti ja lado päälle 5 siivua vaaleaa paahtoleipää.
- Kostuta leivät ja lisää päälle kurkkutäyte kokonaisuudessaan.
- Jatka edelleen kakun kokoamista tummilla paahtoleivillä ja kostuta leivät.
- Kaada loput ensimmäisestä täytteestä tummien leipien päälle ja asettele viimeiset vaaleat paahtoleivät täytteen päälle tasaisesti. Muista vielä kostuttaa ylinkin kerros.
- Laita vuoan päälle kelmu ja nosta kakku kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
- Pilko pieneksi paprika, oliivit, sipuli, sekä persilja ja lisää ne tuorejuusto-jogurtti -seokseen.
- Murusta feta ja lisää joukkoon.
- Lisää mausteet ja sekoita.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
- Lisää joukkoon myös valutettu kurkkuraaste.
- Murskaa valkosipulinkynnet, sekä hienonna minttu ja lisää ne täytteen sekaan.
- Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen vispilää apuna käyttäen.
- Avaa ja poista irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä.
- Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja sivuille palettiveistä apuna käyttäen.
- Pursota kuorrutetta kakun yläkehälle haluamaasi tyllaa apuna käyttäen.
- Pilko salaatti, paprikat ja punasipuli, sekä feta.
- Koristele kakku kreikkalaisella salaatilla ja herneenversoilla.
- Rouhi päälle hieman mustapippuria.