KYLMÄSAVULOHI-VOHVELIKAKKU
Kokoa rapeapintaiset suolaiset vohvelit herkulliseksi kylmäsavulohi-vohvelikakuksi.
Annosta 10

Ainekset
Suolaiset vohvelit
- 3 dl maitoa
 - 0,75 dl Flora Culinessea
 - 3 kananmunaa
 - 4 dl vehnäjauhoja
 - 0,5 tl suolaa
 - 1 tl leivinjauhetta
 - 2 dl Vichyä
 
Kylmäsavulohimousse
- 300 g kylmäsavulohta
 - 100 g purjoa
 - 1 purkki Flora Kuohua
 - 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
 - 1,5 tl suolaa
 - 2 rkl majoneesia
 - Ripaus valkopippuria
 - 2 tl sitruunan mehua
 - 2 rkl hienonnettua tilliä
 
Koristeluun
- 1 viikuna
 - 1/2 avokado
 - Tilliä
 
Ohjeet
Vohvelit
- Mittaa kulhoon Flora Culinesse ja maito. Lisää joukkoon kananmunat, sekä suola ja sekoita hyvin vispilällä.
 - Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, jonka jälkeen sekoita se muna-maito -seokseen.
 - Lisää lopuksi vichy muiden aineisten sekaan ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
 - Kun taikina on turvonnut, sekoita se tasaiseksi.
 - Paista vohvelit vohveliraudalla. Rauta kannattaa voidella jokaisen vohvelin välissä Flora Culinessella, etteivät vohvelit tartu siihen. Voiteluun hyvä apuväline on pullasuti.
 
Kylmäsavulohimousse
- Pilko kylmäsavulohi, purjo, sekä tilli hienoksi ja jätä sivuun odottamaan.
 - Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi vaahdoksi.
 - Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, sekä majoneesi ja sekoita tasaiseksi.
 - Lisää joukkoon mausteet ja sitruunan mehu. Sekoita.
 - Lisää lopuksi täytteeseen lohi, purjo ja tilli. Kääntele seos tasaiseksi.
 - Kokoa kakku kakkuvadille pinoamalla päällekkäin vohveleita ja jokaiseen väliin pari ruokalusikallista kylmäsavulohimoussea.
 - Koristele kakku lohirullilla, viikunalohkoilla, avokadolla, sekä tillillä.
 




