KYLMÄSAVULOHI-VOHVELIKAKKU
Kokoa rapeapintaiset suolaiset vohvelit herkulliseksi kylmäsavulohi-vohvelikakuksi.
- Annosta 10
Ainekset
Suolaiset vohvelit
- 3 dl maitoa
- 0,75 dl Flora Culinessea
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl Vichyä
Kylmäsavulohimousse
- 300 g kylmäsavulohta
- 100 g purjoa
- 1 purkki Flora Kuohua
- 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl majoneesia
- Ripaus valkopippuria
- 2 tl sitruunan mehua
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Koristeluun
- 1 viikuna
- 1/2 avokado
- Tilliä
Ohjeet
Vohvelit
- Mittaa kulhoon Flora Culinesse ja maito. Lisää joukkoon kananmunat, sekä suola ja sekoita hyvin vispilällä.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, jonka jälkeen sekoita se muna-maito -seokseen.
- Lisää lopuksi vichy muiden aineisten sekaan ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
- Kun taikina on turvonnut, sekoita se tasaiseksi.
- Paista vohvelit vohveliraudalla. Rauta kannattaa voidella jokaisen vohvelin välissä Flora Culinessella, etteivät vohvelit tartu siihen. Voiteluun hyvä apuväline on pullasuti.
Kylmäsavulohimousse
- Pilko kylmäsavulohi, purjo, sekä tilli hienoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, sekä majoneesi ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon mausteet ja sitruunan mehu. Sekoita.
- Lisää lopuksi täytteeseen lohi, purjo ja tilli. Kääntele seos tasaiseksi.
- Kokoa kakku kakkuvadille pinoamalla päällekkäin vohveleita ja jokaiseen väliin pari ruokalusikallista kylmäsavulohimoussea.
- Koristele kakku lohirullilla, viikunalohkoilla, avokadolla, sekä tillillä.