use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TIRAMISU

Tiramisu jälkiruoka vie kielen mennessään! Klassikkoherkku valmistetaan tässä reseptissä laseihin. Kahviliköörin voi halutessaan jättää reseptistä pois, esimerkiksi lasten tiramisuista.
  • Annosta 8
recipe image TIRAMISU

Ainekset

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 purkki Flora Kuohua
  • 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • (2 rkl kahvilikööriä)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl vahvaa kahvia
  • (0,25 dl kavilikööriä)
  • 200 g savoiardi-keksejä
  • Tummaa kaakaojauhetta

      Ohjeet

      1. Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
      2. Vaahdota toisessa kulhossa Flora Kuohu ja tuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi.
      3. Lisää kerma-tuorejuusto -seokseen kahvilikööri ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
      4. Lisää joukkoon kuohkeaksi vatkattu keltuaisvaahto ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
      5. Keitä vahvaa kahvia tai espressoa.
      6. Lisää hieman jäähtyneen kahvin joukkoon oman makusi mukaan 0,25-0,5dl kahvilikööriä.
      7. Katkaise jokainen keksi kolmeen osaan ja kasta ne kahvi-likööri -seokseen sokeripuoli alaspäin.
      8. Asettele kaksi palaa kostutettua keksiä jokaisen lasin/jälkiruokakulhon pohjalle.
      9. Lisää keksien päälle täytettä ja sihtaa täytteen päälle tummaa kaakaojauhetta.
      10. Toista sama uudestaan. Lisää taas keksejä ja sitten täytettä. Lopuksi sihtaa kaakaojauhetta vielä täytteen päälle.