TIRAMISU
Tiramisu jälkiruoka vie kielen mennessään! Klassikkoherkku valmistetaan tässä reseptissä laseihin. Kahviliköörin voi halutessaan jättää reseptistä pois, esimerkiksi lasten tiramisuista.
- Annosta 8
Ainekset
- 4 kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 purkki Flora Kuohua
- 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- (2 rkl kahvilikööriä)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl vahvaa kahvia
- (0,25 dl kavilikööriä)
- 200 g savoiardi-keksejä
- Tummaa kaakaojauhetta
Ohjeet
- Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa ne sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Vaahdota toisessa kulhossa Flora Kuohu ja tuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää kerma-tuorejuusto -seokseen kahvilikööri ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kuohkeaksi vatkattu keltuaisvaahto ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
- Keitä vahvaa kahvia tai espressoa.
- Lisää hieman jäähtyneen kahvin joukkoon oman makusi mukaan 0,25-0,5dl kahvilikööriä.
- Katkaise jokainen keksi kolmeen osaan ja kasta ne kahvi-likööri -seokseen sokeripuoli alaspäin.
- Asettele kaksi palaa kostutettua keksiä jokaisen lasin/jälkiruokakulhon pohjalle.
- Lisää keksien päälle täytettä ja sihtaa täytteen päälle tummaa kaakaojauhetta.
- Toista sama uudestaan. Lisää taas keksejä ja sitten täytettä. Lopuksi sihtaa kaakaojauhetta vielä täytteen päälle.