use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TUULIHATUT

Tuulihatut ovat ihania herkkuja – kevyitä pieniä suupaloja. Ne sopivat tarjottavaksi erilaissa juhlissa tai vaikka piknikillä ystävien kanssa. Aina on hyvä syy hieman herkutella. Tuulihattujen kuori jää ontoksi sisältä, jolloin ne on helppo täyttää haluamillaan suolaisilla tai makeilla täytteillä.
recipe image TUULIHATUT

Ainekset

Tuulihatut
  • 3 dl vettä
  • 1 dl Flora Culinessea
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa
Kuningatartäyte
  • 2,5 dl Flora Kuohua
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuningatarhilloa
  • 1-2 dl tuoreita marjoja
Kylmäsavulohituote
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kevätsipuli

      Ohjeet

      Tuulihatut
      1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
      2. Mittaa kattilaan vesi ja Flora Culinesse. Lämmitä seos kiehuvaksi.
      3. Mittaa jauhot ja lisää ne kiehuvaan nesteeseen yhdellä kertaa, samalla sekoittaen.
      4. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiiltävä pallo. Jatka vielä sekoittamista n. 1 minuutin ajan, jotta jauhot ehtivät vähän kypsyä ja taikinaan tulee kiiltoa.
      5. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada taikina toiseen kulhoon tai yleiskoneeseen.
      6. Vatkaa taikinaa pienellä teholla käsivatkaimella tai yleiskoneessa n. 5 minuutin ajan, jotta taikina hieman jäähtyy.
      7. Lisää kanamunat yksi kerrallaan taikinaan voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan vatkautua jokaisen kananmunan välissä niin, että taikina on kunnolla sekoittunut.
      8. Taikina on valmista, kun se on tasaista ja melko sitkeää. Vatkaimia nostettaessa taikina jää roikkumaan vatkaimista, mutta ei ole juoksevaa.
      9. Pursota leivinpaperille tuulihattuja kohtisuoraan alaspäin n. 2-3cm halkaisijaltaan olevia nokareita. Voit käyttää esim. tähtityllaa, niin saat tuulihattuihin kauniin muodon.
      10. Paista tuulihattuja uunin keskitason alapuolella n. 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston, sillä muuten tuulihatut voivat laskea.
      11. Nosta kypsät tuulihatut jäähtymään pöydälle.
      Kuningatartäyte
      1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
      2. Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi ja lisää joukkoon sokerit.
      3. Viipaloi mansikat.
      4. Laita jokaisen tuulihatun pohjalle n. 1 tl kuningatarhilloa, pursota päälle Flora Kuohua ja lisää marjat.
      5. Nosta hattu kanneksi.
      Kylmäsavulohitäyte
      1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
      2. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma.
      3. Hienonna lohi, sekä tilli pieneksi ja lisää joukkoon.
      4. Lisää mausteet, sekä sitruunan mehu ja sekoita.
      5. Hienonna kevätsipuli ja lisää se täytteen sekaan. Pilko myös varsi ja jätä se sivuun odottamaan.
      6. Pursota täytettä jokaisen tuulihatun pohjalle ja lisää päälle hienonnettua kevätsipulin vartta.
      7. Nosta hattu kanneksi.