BATAATTILAATIKKO
Batattilaatikon makea bataatti, pehmeä Creme Bonjour tuorejuusto ja raikas inkivääri tuovat herkullista vaihtelua joulupöytään.
Ohjeet
- Laita vesi kiehumaan kattilaan.
- Kuori ja pilko bataatit.
- Lisää bataattikuutiot ja kasvisliemikuutio kiehuvaa veteen. Anna kiehua n. 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Kun bataatit ovat kypsiä ja pehmeitä, soseuta ne sähkövatkaimella.
- Kuori ja raasta inkivääri, lisää bataattien joukkoon.
- Lisää joukkoon mausteet, sekä Flora Ruoka ja Crème Bonjourin tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää vielä joukkoon kanamunat yksitellen samalla sekoittaen.
- Hienonna n. ½ ruukku tuoretta rakuunaa ja lisää lopuksi sekaan.
- Voitele vuoka ohuesti esimerkiksi Flora Culinessella ja kaada laatikko vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa n. 45-60 minuuttia.