Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

BATAATTILAATIKKO

Batattilaatikon makea bataatti, pehmeä Creme Bonjour tuorejuusto ja raikas inkivääri tuovat herkullista vaihtelua joulupöytään.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Ei saatavilla
recipe image BATAATTILAATIKKO

Ainekset

  • 1,5 kg bataattia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 tl raastettua inkivääriä
  • 2 purkkia Flora Ruoka 15%
  • 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapippuria
  • 0,5 ruukkua tuoretta rakunaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
Energy (kcal)944 kcal
Energy (kJ)3941 kJ
Protein (g)17.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)218.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)185.6 g
Sugar (g)45.3 g
Fibre (g)32.4 g
Fat (g)1.6 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1912 mg
Salt (g)4.78 g
Vitamin A (IU)153220 IU
Vitamin C (mg)25.9 mg
Calcium (mg)324 mg
Iron (mg)6.60 mg
Potassium (mg)3640 mg

Ohjeet

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.
  2. Kuori ja pilko bataatit.
  3. Lisää bataattikuutiot ja kasvisliemikuutio kiehuvaa veteen. Anna kiehua n. 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
  4. Kun bataatit ovat kypsiä ja pehmeitä, soseuta ne sähkövatkaimella.
  5. Kuori ja raasta inkivääri, lisää bataattien joukkoon.
  6. Lisää joukkoon mausteet, sekä Flora Ruoka ja Crème Bonjourin tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi.
  7. Lisää vielä joukkoon kanamunat yksitellen samalla sekoittaen.
  8. Hienonna n. ½ ruukku tuoretta rakuunaa ja lisää lopuksi sekaan.
  9. Voitele vuoka ohuesti esimerkiksi Flora Culinessella ja kaada laatikko vuokaan.
  10. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  11. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa n. 45-60 minuuttia.