BATAATTILAATIKKO
Batattilaatikon makea bataatti, pehmeä Creme Bonjour tuorejuusto ja raikas inkivääri tuovat herkullista vaihtelua joulupöytään.
Ei saatavilla

Ainekset
- 1,5 kg bataattia
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 tl raastettua inkivääriä
- 2 purkkia Flora Ruoka 15%
- 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 0,25 tl mustapippuria
- 0,5 ruukkua tuoretta rakunaa
- 0,5 dl korppujauhoja
Energy (kcal) | 944 kcal |
Energy (kJ) | 3941 kJ |
Protein (g) | 17.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 218.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 185.6 g |
Sugar (g) | 45.3 g |
Fibre (g) | 32.4 g |
Fat (g) | 1.6 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 1912 mg |
Salt (g) | 4.78 g |
Vitamin A (IU) | 153220 IU |
Vitamin C (mg) | 25.9 mg |
Calcium (mg) | 324 mg |
Iron (mg) | 6.60 mg |
Potassium (mg) | 3640 mg |
Ohjeet
- Laita vesi kiehumaan kattilaan.
- Kuori ja pilko bataatit.
- Lisää bataattikuutiot ja kasvisliemikuutio kiehuvaa veteen. Anna kiehua n. 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Kun bataatit ovat kypsiä ja pehmeitä, soseuta ne sähkövatkaimella.
- Kuori ja raasta inkivääri, lisää bataattien joukkoon.
- Lisää joukkoon mausteet, sekä Flora Ruoka ja Crème Bonjourin tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää vielä joukkoon kanamunat yksitellen samalla sekoittaen.
- Hienonna n. ½ ruukku tuoretta rakuunaa ja lisää lopuksi sekaan.
- Voitele vuoka ohuesti esimerkiksi Flora Culinessella ja kaada laatikko vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa n. 45-60 minuuttia.