Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

JÄÄTELÖÄ & SUOLAISTA KINUSKIKASTIKETTA

Itse tehty jäätelö on yllättävän helppo valmistaa ja saat siitä taivaallisen herkullista lisäämällä päälle suolaista kinuskikastiketta.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image JÄÄTELÖÄ & SUOLAISTA KINUSKIKASTIKETTA

Ainekset

  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 1/2 dl Flora Kuohua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 maustemitta (1/4 tl) suolaa
  • 4 vohvelitötteröä
  • 2 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl Flora Kuohua
  • 1 tl hiutalesuolaa
Energy (kcal)100 kcal
Energy (kJ)417 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)25.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)25.7 g
Sugar (g)24.7 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)42 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)2 IU
Vitamin C (mg)3.0 mg
Calcium (mg)2 mg
Iron (mg)0.03 mg
Potassium (mg)13 mg

Ohjeet

  1. Vatkaa tuorejuusto, Flora Kuohu, puristettu sitruunanmehu, tomusokeri ja suola tasaiseksi vaahdoksi.
  2. Laita massa valmistumaan jäätelökoneeseen. Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, voit hyvin käyttää pakastinta. Muista siinä tapauksessa sekoittaa massaa useaan kertaan jäädyyttämisen alkuvaiheen aikana.
  3. Sulata sokeri varovasti paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa tai pannulla keskilämmöllä.
  4. Kun sokeri on juoksevaa ja hieman ruskistunut, lisää voi. Sekoita varovasti ja anna sulaa.
  5. Kaada joukkoon Flora Kuohu ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  6. Sekoita viimeisenä joukkoon sormisuola ja anna kastikkeen jäähtyä.
  7. Tarjoile jäätelö tötteröissä ja viimeistele kinuskikastikkeella.