LOHIPASTA
Lohipasta on nopea tehdä ja se maistuu koko perheelle. Tämä lohipasta saa makua tuoreista ja raikkaista raaka-aineista sekä Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustosta. Resepti sopii hyvin arkiruoaksi kuin myös raikkaaksi kesäpäivälliseksi.
Annosta 4

Ainekset
- 300 g pastaa
- 3 salottisipulia hienoksi leikattuna
- 1 valkosipulinkynsi hienoksi leikattuna
- 100 g pinaatinlehtiä
- 1 parsakaali, pää sekä varsi leikattuna pieniksi paloiksi
- 1 rs Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 dl vettä
- 400 g kylmäsavustettua lohta leikattuna pieniksi paloiksi
- 1 sitruunankuori raastettuna
- suolaa ja pippuria
Energy (kcal) | 52 kcal |
Energy (kJ) | 215 kJ |
Protein (g) | 3.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 10.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 7.6 g |
Sugar (g) | 3.8 g |
Fibre (g) | 3.3 g |
Fat (g) | 0.4 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 34 mg |
Salt (g) | 0.08 g |
Vitamin A (IU) | 579 IU |
Vitamin C (mg) | 85.0 mg |
Calcium (mg) | 54 mg |
Iron (mg) | 1.01 mg |
Potassium (mg) | 387 mg |
Ohjeet
- Kypsytä pasta puolikypsäksi paketin ohjeiden mukaisesti ja kun valmista, huuhtele kylmän veden alla.
- Samalla kun pasta kiehuu, kuullota sipuli keskilämpöisellä paistinpannulla ja lisää pinaatinlehdet ja valkosipuli, sekä mausta suolalla ja pippurilla.
- Kun pinaatti on pehmennyt, lisää parsakaali ja paista muutama minuutti.
- Lisää tuorejuusto ja vesi, sekä anna paistua välillä sekoittaen. Tämän jälkeen lisää leikatut lohenpalat pannulle.
- Kaada keitetty pasta pannulle, sekä ripottele päälle raastettua sitruunankuorta, sekä pippuria ja suolaa, jos tarpeellista. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
- Tarjoile kulhoissa ja koristele annokset pinaatinlehdillä.