use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TÄYTETYT AVOKADOT

Täytetyt avokadot, siinäpä vasta illanistujaisten suosikki! Täytetyt avokadot saavat näppärästi lisämakua esimerkiksi Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustosta.
recipe image TÄYTETYT AVOKADOT

Ainekset

BLT-avokadot
  • 2 isoa avokadoa
  • 1 tomaatti
  • 4 rkl Crème Bonjour pekoni & sipuli tuorejuustoa
  • 4 viipaletta pekonia
  • leipäkuutioita
  • 4 lehteä salaattia (baby gem)
  • mustapippuria myllystä (suolaa)
Uuniavokadot
  • 2 avokadoa
  • 4 pientä kananmunaa
  • 4 tl Crème Bonjour pekoni & sipuli tuorejuustoa
  • hienonnettua chiliä, ruohosipulia
Ceviche-avokadot
  • 6 avokadoa
  • 100 g lohifileetä
  • 1 lime
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/4 punasipulia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 mieto punainen chili
  • ruukku tuoretta korianteria
  • 1 rs Crème Bonjour inkivääri & sitruunaruoho tuorejuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

      Ohjeet

      BLT-avokadot
      1. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös tomaatti. Sekoita ne varovasti notkistetun Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuuston kanssa. Lusikoi sisus takaisin avokadoihin.
      2. Paista pekoni rapeaksi ja kuutioi se. Paista leipäkuutiot rapeiksi pekonin rasvassa.
      3. Viimeistele täytetyt avokadot pekonilla, leivällä ja salaatilla. Rouhi päälle mustapippuria ja lisää halutessasi myös suolaa.
      Uuniavokadot
      1. Halkaise avokadot. Poista kivet. Lusikoi noin ruokalusikallinen hedelmälihaa pois. Laita avokadot pieneen uunivuokaan rinta rinnan tai merisuolaan.
      2. Laita avokadoihin Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa. Riko päälle munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
      3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt.
      4. Viimeistele halutessasi chilillä ja ruohosipulilla.
      Ceviche-avokadot
      1. Halkaise avokadot. Poista kivi ja koverra hedelmäliha melkein kokonaan irti. Kuutioi avokadot.
      2. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot laakean astian pohjalle avokadojen kanssa. Ripottele pinnalle suolaa ja sokeria. Purista limetistä mehu ja kaada kalapalojen päälle.
      3. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Lisää aineet kalapalojen joukkoon. Sekoita.
      4. Anna cevichen kypsyä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon varovasti Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuusto. Laita seos takaisin avokadojen kuoriin. Viimeistele täytetyt avokadot oliiviöljyllä.