TÄYTETYT BATAATIT
Täytetyt bataatit ovat helppo ja terveellinen arkiruoka. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua.
Annosta 4

Ainekset
- 4 keskikokoista bataattia
- 150 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
- 140 g pekonia suikaleina
- 1 prk maissia
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 avokado
- 2 tomaattia
- 1/2 chili hienonnettuna
- 1 ruukku korianteria
- 1 limen mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Energy (kcal) | 70 kcal |
Energy (kJ) | 291 kJ |
Protein (g) | 1.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 5.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 2.2 g |
Sugar (g) | 1.7 g |
Fibre (g) | 3.2 g |
Fat (g) | 5.6 g |
Saturated fat (g) | 0.8 g |
Unsaturated fat (g) | 4.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 3.7 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.7 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 44 mg |
Salt (g) | 0.11 g |
Vitamin A (IU) | 558 IU |
Vitamin C (mg) | 11.5 mg |
Calcium (mg) | 10 mg |
Iron (mg) | 0.37 mg |
Potassium (mg) | 316 mg |
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pistele bataatteja haarukalla, laita vuokaan ja paista noin 1 tunti.
- Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
- Salsa: Paista maissinjyvät ja punasipuli kevyesti vähässä öljyssä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja mausta suolalla.
- Puolita bataatit pituussuunnassa ja kauho ne lusikalla jättäen kaikille reunoille kuitenkin noin 1 cm niin, että kuori säilyttää muotonsa. Pirskottele hieman oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
- Muussaa ulos kauhottu bataatti ja sekoita se Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuuston ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Täytä bataatin kuoret sekoituksella.
- Gratinoi uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu. Laita pinnalle salsaa ja korianteria.