Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TÄYTETYT BATAATIT

Täytetyt bataatit ovat helppo ja terveellinen arkiruoka. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image TÄYTETYT BATAATIT

Ainekset

  • 4 keskikokoista bataattia
  • 150 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
  • 140 g pekonia suikaleina
  • 1 prk maissia
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1 avokado
  • 2 tomaattia
  • 1/2 chili hienonnettuna
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
Energy (kcal)70 kcal
Energy (kJ)291 kJ
Protein (g)1.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.2 g
Sugar (g)1.7 g
Fibre (g)3.2 g
Fat (g)5.6 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)4.4 g
Monounsaturated fat (g)3.7 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)44 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)558 IU
Vitamin C (mg)11.5 mg
Calcium (mg)10 mg
Iron (mg)0.37 mg
Potassium (mg)316 mg

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pistele bataatteja haarukalla, laita vuokaan ja paista noin 1 tunti.
  3. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
  4. Salsa: Paista maissinjyvät ja punasipuli kevyesti vähässä öljyssä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja mausta suolalla.
  5. Puolita bataatit pituussuunnassa ja kauho ne lusikalla jättäen kaikille reunoille kuitenkin noin 1 cm niin, että kuori säilyttää muotonsa. Pirskottele hieman oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
  6. Muussaa ulos kauhottu bataatti ja sekoita se Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuuston ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Täytä bataatin kuoret sekoituksella.
  7. Gratinoi uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu. Laita pinnalle salsaa ja korianteria.