use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TÄYTETYT BATAATIT

Täytetyt bataatit ovat helppo ja terveellinen arkiruoka. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua.
  • Annosta 4
recipe image TÄYTETYT BATAATIT

Ainekset

  • 4 keskikokoista bataattia
  • 150 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
  • 140 g pekonia suikaleina
Salsa
  • 1 prk maissia
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1 avokado
  • 2 tomaattia
  • 1/2 chili hienonnettuna
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

      Ohjeet

      1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
      2. Pistele bataatteja haarukalla, laita vuokaan ja paista noin 1 tunti.
      3. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
      4. Salsa: Paista maissinjyvät ja punasipuli kevyesti vähässä öljyssä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja mausta suolalla.
      5. Puolita bataatit pituussuunnassa ja kauho ne lusikalla jättäen kaikille reunoille kuitenkin noin 1 cm niin, että kuori säilyttää muotonsa. Pirskottele hieman oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.
      6. Muussaa ulos kauhottu bataatti ja sekoita se Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuuston ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Täytä bataatin kuoret sekoituksella.
      7. Gratinoi uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu. Laita pinnalle salsaa ja korianteria.