use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TUOREJUUSTO-BANAANILEIPÄ

Kuohkea ja pehmoinen tuorejuusto-banaanileipä sopii arkeen ja juhlaan, tai vaikkapa mukaan evääksi piknikille.
  • Annosta 4
recipe image TUOREJUUSTO-BANAANILEIPÄ

Ainekset

  • 2 isoa kypsää banaania
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 dl ruokosokeria
  • 2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
Täyte
  • 1 kananmuna
  • 100 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
  • 1/4 dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja

      Ohjeet

      1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Survo banaanit soseeksi haarukalla. Sekoita keskenään kananmuna, sokerit, öljy ja jugurtti. Lisää joukkoon muusattu banaani.
      2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita kevyesti käännellen vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.
      3. Sekoita täytteen ainekset keskenään (tämä on helpointa tehdä sähkövatkaimella pienellä nopeudella).
      4. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita leipävuokaan reilu puolet kakkutaikinasta ja tasoita pinta. Kaada päälle tuorejuustotäyte. Kaada täytteen päälle loput kakkutaikinasta. Älä huolehdi, jos et saa tasaisia kerroksia tehtyä – paistuessa ne menevät kuitenkin sekaisin.
      5. Paista n. 45–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja taikinaan painettu hammastikku tulee puhtaana ulos. Varo, ettei tuorejuusto-banaanileipä pääse paistumaan liian kuivaksi.