Granaattiomena-pavlova

Juhlava marenkikakku on hyvä vaihtoehto täytekakulle.

Keskivaikea Keskivaikea

Ainesosat:

Marenkipohja:
4 kananmunan valkuaista
4 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl Maizena-maissitärkkelystä

Täyte:
200 g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
2 dl Flora Kuohu 26%
4 rkl granaattiomenahilloa (esim. St. Dalfourin vadelma-granaattiomenahillo)
1 granaattiomenan siemenet

Valmistusohje:

1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

2. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.

3. Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.

4. Kaada marenkiseos pursottimeen tai pieneen muovipussiin, josta on leikattu yksi kulma auki. Pursota uunipellille levitetylle leivinpaperille pyöreä, halkaisijaltaan noin 23-senttinen marenkipohja. Pursota pari ylimääräistä kierrosta reunoille, jotta pohjalle muodostuu korkeampi reunus.

5. Paista 15 minuuttia 150 asteessa. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.

6. Valmis marenki on kova pinnalta ja pehmeä sisältä. Jos marenki tuntuu liian pehmeältä, paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Valmista täyte. Vatkaa Flora Kuohu ja Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto kulhossa löysäksi vaahdoksi. Lisää valmiiksi vatkattuun vaahtoon granaattiomenahillo ja sekoita.

8. Levitä tuorejuustoseos marenkipohjan päälle ja koristele granaatiomenan siemenillä.