Jäädytetty juustokakku

Jäädytettyä juustokakkua parempaa helleherkkua saa hakea.

aktiivinen: 20 min. | passiivinen: 4 h aktiivinen: 20 min. | passiivinen: 4 h
10 - 12 annosta 10 - 12 annosta

Juustokakku-ainekset:

2 valkuaista
3,5 dl Flora Kuohua
1 prk Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
3 keltuaista
2 dl tomusokeria
1 dl lemon curdia
200 g kotimaisia (pakaste)vadelmia
6 kpl Bastogne- tai Digestive-keksejä

Jäädytetty juustokakku on kuuman kesäpäivän herkku

Juustokakku ilman liivatetta onnistuu sekä uunissa että pakastimessa.

Tällä Crème Bonjourin reseptillä valmistuu kesään sopiva jäädytetty juustokakku. Pakastus tekee siitä sen verran raikkaan, että se passaa täydellisesti kuuman lomapäivän herkuksi. Näyttävän kaksikerroksisen juustokakun koristelussa käytettävät vadelmat antavat kirpeydellään loppusilauksen ihanalle kokonaisuudelle – kokeile ja ihastu!

Juustokakku -resepti:

1. Aloita juustokakku erottelemalla valkuaiset ja keltuaiset.

2. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa sitten valkuaiset vaahdoksi.

4. Laita Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri kulhoon. Vatkaa tasaiseksi.

5. Sekoita massaan vaahdotettu Flora Kuohu. Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto.

6. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja laita massaa kerroksittain vuokaan lemon curdin, keksinmurujen ja marjojen kanssa.

7. Peitä juustokakku kelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.

8. Koristele valmis juustokakku vadelmilla.

 

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto