use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

LOHIPIZZA

Savulohipizza on tarkoitettu nautittavaksi kylmänä. Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna täydentää herkullisen maun.
  • Valmiina ajoissa1 tuntia
  • Annosta 4
recipe image LOHIPIZZA

Ainekset

Pohja
  • 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 30 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl suolaa
Pinnalle
  • sormisuolaa
Täyte
  • 240 g Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
  • 4 dl rucolaa
  • 0.5 sitruunan raastettu kuori
  • 0.5 sitruunan mehua

      Ohjeet

      1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
      2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan: näin saat hyvän taikinan joka irtoaa kulhon reunoista. Lisää suola ja vaivaa joukkoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
      3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jaetuista osista ohuita suorakulmion muotoisia levyjä. Nosta levyt leivinpaperoidulle pellille ja pistele haarukalla. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Sirottele pinnalle vähän sormisuolaa.
      4. Paista lohipizzan pohja uunin keskitasossa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä, ennen kuin lisäät täytteet.
      5. Nostele pohjien päälle lusikalla Crème Bonjour Cuisine tilli ja sitruunaa. Lisää kylmäsavulohta, rucolaa ja punasipulisiivuja. Viimeistele lohipizza raastetulla sitruunankuorella ja sitruunanmehulla.