Lohivoileipäkakku

Jotain maukasta -blogin Marin lohivoileipäkakku saa piristystä Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustosta!

Kala Kala
n. 10 annosta n. 10 annosta
Keskitaso Keskitaso

Lohivoileipäkakku-ainekset:

12 paahtoleivän kokoista palaa saaristolaisleipää
3/4 dl kasvislientä

Täyte 1

300 g Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustoa
1 pieni ruukku korianteria
100 g kylmäsavulohta
mustapippuria
1 tl chilihiutaleita

Täyte 2

200 g ranskankermaa
2 dl emmentalraastetta
200 g lämminsavulohta
2 kevätsipulin vartta
mustapippuria
tarpeen mukaan ripaus suolaa

Päälle

200 g Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustoa
Romanesco-kukkakaalin nuppuja
(herneenversoja)

Lohivoileipäkakku on raikas juhlatarjottava

Voileipäkakku lohesta on yksi suosituimmista voileipäkakkuohjeista. Usein isompia juhlia varten tehdään kaksikin erilaista voileipäkakkua: lihasta ja kalasta. Näin kaikille vieraille on jotain mieleistä. Crème Bonjourin herkullisen kinkkuvoileipäkakku-ohjeen löydät täältä.

Juhlien järjestäminen voi kuitenkin välillä olla stressaavaa, mutta alla olevalla ohjeella tarjoilupöytään valmistuu varmasti onnistunut voileipäkakku. Koristeet on helppo poimia vaikka omasta puutarhasta, sillä voileipäkakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

Lohivoileipäkakku-ohje:

1. Valmista voileipäkakun täytteet: kuutioi kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, silppua korianteri ja sekoita ne Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuuston kanssa kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria ja chiliä.

2. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja lämminsavulohi. Lisää joukkoon pilkotut kevätsipulin varret. Lisää emmental-raaste ja sekoita.

3. Vuoraa pieni n. 20 cm pitkä leipävuoka kelmulla. Lado pohjalle kolme saaristolaisleipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta leivät parilla ruokalusikallisella kasvislientä. Lusikoi päälle puolet lämminsavulohitäytteestä.

4. Tasoita pinta ja lado kolme leipäpalaa sen päälle. Kostuta leivät kasvisliemellä. Lusikoi leipien päälle kaikki kylmäsavulohitäyte.

5. Tasoita, lado vuokaan kolme leivänpalaa ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi loppu täyte leipien päälle. Lado viimeiset kolme leipäpalaa täytteen päälle ja peitä voileipäkakku kelmulla.

6. Jätä voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.

7. Kumoa voileipäkakku leikkuulaudalle. Siisti kakun sivut ja päädyt leikkaamalla ohuet siivut pois niistä.

8. Voitele kakun pinta paksulti Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustolla. Koristele Romanesco-kukkakaalin nupuilla ja herneenversoilla.

Jos tiedossa on suuret juhlat, on hyvä olla useampi voileipäkakku pöydässä. Loistavan vaihtoehdon lohivoileipäkakun viereen löydät reseptistämme: Kinkkuvoileipäkakku tuorejuustolla.

Crème Bonjour Wasabi Twist -tuorejuusto

Crème Bonjour Wasabi Twist -tuorejuusto