Porkkanakakku

Perinneherkut-haasteessamme Jonnamaista-blogin Jonnan keittiössä syntyi mehevä porkkanakakku.

8 - 10 annosta 8 - 10 annosta

Porkkanakakkuainekset:

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
300g porkkanoita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
70g saksanpähkinöitä
2 dl rypsiöljyä (tai muuta miedon makuista öljyä)

Kuorrute:
400 g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
150 g voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
pekaanipähkinöitä koristeluun

Perinneherkut-haasteessamme Jonnamaista-blogin Jonnan perinneherkuksi valikoitui porkkanakakku. Kuorruteessa maistuu Crème Bonjour -tuorejuusto – perätin kahden kerroksen verran!

Porkkanakakkupellillinen valmistuu näppärästi, kun tuplaat ohjeen.

Porkkanakakkuohje:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat, rouhi saksanpähkinät.

2. Vaahdota munat ja sokeri suuressa kulhossa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.

3. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

5. Notkista tuorejuustoja hieman ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Siivilöi joukkoon tomusokeri.

6. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja puolet päälle.

7. Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Porkkanakakku maistuu erityisen hyvältä seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla mehevöityä yön yli!

Isompien juhlien kakkupöytään voi porkkanakakun lisäksi leipoa kesäisen Kuningatar-täytteisen juustokakun!